tisdag, september 10, 2013

Tillbaka i sjukhusmiljö

Flyttprojekt på hemmaplan brukar ju vara sådär lagomt rörigt, även om ena halvan är en hyfsat planerad och organiserad typ. Försök då istället med en hyfsat oplanerad flytt där ett 15-tal personer med ganska vitt skilda vanor och ordningsuppfattning ska flytta från två ställen och enas i en och samma kontorsmiljö. På samma förmiddag.

Men det gick! Idag skedde det och alla kom med (tror jag), inga saker försvann (tror jag) och nästan alla blev nog sådär lagomt nöjda åtminstone. Jättefina lokaler har vi flyttat in i! Förvisso ett stenkast längre från centrum, men med betydligt trivsammare utemiljö (både nya broparken och älvpromenaden alldeles inpå nästan) och kanske mer lagomt avstånd till Ica än tidigare. Istället för att dela kontor med en person delar jag nu med tre personer och det kommer säkerligen både ha sina för- och nackdelar, men jag tror att det kommer att bli ganska skojigt.

Och så är jag åter i gammal sjukhusmiljö, nämligen ett av landets äldsta bevarade lasarettshus. Tidigare jobbade jag i lokalerna som inhyst Umeås mentalsjukhus så det är kanske bara riktigt att jag åter är i liknande byggnad. På väggarna hänger gamla fotografier med uppradade barn bredvid sjuksköterskor, samtliga ser ut som att de både sålt smöret och tappat pengarna, men det är lite charmigt med såna där historiska bilder, tycker jag. Den åsikten delas dock inte av alla mina kollegor; vissa tycks tro stenhårt på ryktena om att gamla barnpatienter 'går igen' i huset. Ja, det skulle ju onekligen liva upp vardagen, säger jag.

1 kommentar:

Iréne JB sa...

Spännande. Jag har slöjdsalen i en gammal flickskola där vissa också hävdar att det spökar. Där finns också bilder från förr.