söndag, september 22, 2013

Seriehelg

Det var den helgen, den gick i rekordfart tror jag bestämt. Imorgon är det vardag och jobb igen. Långvecka, med jobbhelg. Blir säkert bra.

Inte så mycket spännande att berätta från helgen. Vi har mest sett SoA, vi har just kommit ikapp fram till det avsnitt som visades i USA i veckan. Nu blir det istället ett avsnitt per vecka, det kommer säkerligen bli frustrerande. Det är som både bra och dåligt det där att sträckse serier. Å ena sidan får man se när man vill och kan, och behöver inte vänta länge efter att en frustrerande spännande cliffhanger levererats.
Å andra sidan blir det väldigt intensivt när man väljer att se nästan en hel serie på så kort tid som vi nu gjort. Jag minns den sommaren jag såg hela Six Feet Under (2001) och nästan blev deprimerad på köpet på riktigt. Det var liksom lite för mycket bara.

Så har det väl inte varit nu riktigt, även om jag säkerligen blivit betydligt mer engagerad än om jag sett ett avsnitt i veckan. Men det där dödsfallet i säsong fem (jo det är en hel del dödsfall över lag, men ni som följt serien vet säkerligen exakt vilket jag menar), det var nästan jobbigt på riktigt.

Mina förhoppningar infriades för övrigt. Jag tycker säsong 4 var riktigt bra. Femte något sämre igen men fortfarande bra, även om jag ogillade vart det slutade och inte riktigt tycker att storyn håller i det som än så länge är sjätte säsongen. Nu kan jag visserligen inte amerikanskt rättsväsende så väldigt bra, men en fd US Marshal som tar sig in överallt, får prata med vem han vill och som sätter dagordningen som i en blinkning? Nja, va? Men vi får väl se hur det tar sig, det är ju några rätt sätt spännande saker på gång.

Inga kommentarer: