söndag, september 29, 2013

Lyft med liten båt

Nu är hon uppe på land, "vår" Nelly. Och det var ju lite av ett äventyr. Jag har noterat några saker till nästa år att komma ihåg. Som att det snarare tog halva dagen än ett par timmar och att en termos med varm dryck samt några mackor inte hade varit fel när upptagningen sker så sent som i slutet av september. 

Men det var allt lite spännande. Jag vet inte om vi kanske såg ut som "stadsbor" till en början men så snart vi började göra vad vi kunde för att hjälpa till med lyftandet av de båtar som var före oss så var det hjärtlig stämning på plats. Mest spännande var det kanske när den stora 18 ton tunga motorbåten skulle tas upp. Då kom det en riktigt stor kranbil till hamnen för att göra lyftet, hamnkranen var på tok för liten.
Och det var tack och lov inte vi som var minus 10 cm från att trilla i vattnet (en dryg arm var under ytan) utan en annan, vad vi i vart fall gissar, "nykomling" och det var istället M:s snabba agerande med båtshaken som gjorde att ingen "man överbord" behövde plockas upp från vattnet. När det väl blev Nellys tur var lyftet snarare en av de mest problemfria och vagnen visade sig vara som klippt och skuren.

På väg upp
Dessutom fick vi möjlighet att se hennes köl och tack och lov såg det precis så bra ut som säljaren sa att det skulle göra. Inga synliga bekymmer alls faktiskt. Nu är det mest annat som ska trimmas till under vintern, som att stärka seglen, sy upp en ny sprayhood, ersätta en vajer som försvann i djupet vid avmastningen osv. 

Liten finbåt bredvid något större båt. Skulle ändå inte byta.
Men det är ett tag kvar till nästa säsong drar igång. Jag längtar faktiskt lite redan. Tänk att det skulle bli så ändå.

Inga kommentarer: