tisdag, september 17, 2013

Koola kvinns på tv

Vi är för övrigt mitt i tredje säsongen av Sons of Anarchy (2008) nu och jag måste säga att den här säsongen är något segare och lite fånigare än de första två. Det är inte riktigt samma läge som i säsong 2 av The Walking Dead (2010) när de spenderade varje sekund letandes efter barnet Sophia, men fortsätter det så... Nä, det ska jag väl inte säga, SoA håller bättre standard än så och lyckas göra mer av ett försvunnet barn än just ett försvunnet barn.

De tuffa mc-killarna i SoA är som sagt stundtals faktiskt snudd på lite fåniga (eller de ÄR ganska fåniga ibland), men jag måste säga att jag, precis som med så många andra serier, finner kvinnorna hyfsat välskrivna och nästan mest intressanta. Visst är de till viss del självuppoffrande och står tigandes ut med mycket skit, men på riktigt så tror jag inte alls att det behöver vara särskilt långt ifrån verkligheten så särskilt ofta. Jag hoppas dock på ännu lite mer utveckling av kvinnorna och kanske att det kommer in ännu fler av dem. Katey Sagal (Gemma) är i vart fall riktigt kool och Maggie Siff (Tara) bara växer i mina ögon.

På tal om starka kvinnoroller så är det till helgen säsongspremiär av Downton Abbey (2010). Jag ser verkligen fram emot det! Trailern ger korta små smakprov på att det nog kan bli rätt intressant, tror ni inte?


Inga kommentarer: