lördag, juli 06, 2013

Sommar-lördag

Äntligen blev det lite riktig sommarfeeling igen! Idag har det varit underbart väder hela dagen. Och jag inledde den redan strax före sju, eftersom det är jobbhelg. Trots den sena timmen igår var det hyfsat enkelt att stiga upp. Jag vaknade före klockan, i vanlig ordning, och kunde smyga upp utan att väcka M.


Direkt efter jobbet vankades det byaloppis här. Vi hann hämta Lil'sis i stan innan vi började vår promenad genom byn för att kika på alla loppisbord som ställts upp i trädgårdarna. Ett jättekul initiativ från ett par tjejer här i byn. Intressefrågan gick ut för ganska länge sen och det var många som hakat på. Vi hade lätt kunnat ha några bord med saker men vi har inte riktigt lagt tiden på att fixa till det. Men då fick vi möjlighet att gå runt i lugn och ro istället. Och det tog sin tid. Inte bara loppis utan även många trevliga samtal blev det, med grannar som vi kanske inte byter så mycket mer än artiga hälsningar med annars. Och många intresserade icke-bybor hade lockats hit som shoppade, vad jag kunde döma av den ström av människor som gick längs med bygatan under dagen. Väldigt kul!
Vissa hade lyxat till med bord inomhus,
här i Ratans gamla skola, ett av de finaste gårdshusen
i byn, enligt mig
Här i den 'nyare' delen av byn, här kunde
man fynda leksaker i massor
Vi kom hem med en burk hjortronsylt, en vindjacka till Lil'sis att ha på båten, en hiking-rygga och en picknickkorg. Sen tittade vi in i hantverksboden på vägen hem och så fick både syrran och jag med oss varsin ring hem. Jättefina handgjorda av en lokal hantverkare.

Fika på Tullgården hann vi förstås också med
En jättemysig dag, med toppenväder som synes. Imorgon är det tänkt att vi ska ge oss ut med segelbåten på lite äventyr. Det ska bli väldigt kul!

Inga kommentarer: