onsdag, september 19, 2012

Nya serier

Lite lägeskoll på nya tv-serier?

Har nu sett tre avsnitt av Go On (2012) och visst är den hjärtlig och lite mysig, men hittills kan jag inte påstå att den lämnat ett särskilt stort avtryck. Lite samma sak med Moone Boy (2012), som har visats i två avsnitt. Den är också fin och faktiskt ganska skojig stundtals, men sådär klockren känns den faktiskt inte.
The New Normal (2012) har jag bara sett två avsnitt av än. Lite svårt att riktigt se vart den serien är på väg någonstans. Jag gillade humorn bitvis, men blev också ganska besviken över att det inte verkar vara en serie med smart humor utan snarare lite blasé amerikansk dito, baserad på de vanliga stereotyperna när det kommer till kvinnor, homosexuella osv. Men den har möjlighet att bli intressant på sikt.

Sen har jag sett de första avsnitten av Lilyhammer (2011), som finns att se gratis på SVTPlay en månad framöver. En riktigt kul norsk/amerikansk serie om en amerikansk fd maffiaboss som via FBI:s vittnesskydd placeras i Lillehammer i Norge. Huvudpersonen Frank Tagliano (Steve Van Zandt) har ett beteende som jag på nästan alla sätt egentligen skulle opponera mig emot, men i sammanhanget blir det ändå otroligt svårt att inte tycka om honom på nåt vis. Kan alltså varmt rekommendera den!


Inga kommentarer: