söndag, september 23, 2012

Helg och nybilskärlek

Det känns som att den här helgen gått ganska fort. Jag har i vart fall inte gjort så väldigt mycket. Sovit, i och för sig, har jag gjort, lite mer än vad jag brukar numera. Men det har varit lite halvskralt med nattsömnen det senaste så de där slummerstunderna i soffan dagtid har varit ganska välkomna ändå. 


Vi handtvättade dessutom nybilen igår, vilket var roligare än det lät. Sen lyckades jag slita M från sin nya kärlek och fick premiärköra den hem. Och oj vilken skillnad från alla bilar jag tidigare kört! Lite farligt också, det märks inte alls att hastighetsmätaren plötsligt sticker iväg lite. Jag hade lite klur med växlarna, dels är den 6-växlad och dessutom i nån sportmodell så växlarna låg så väldigt nära varann på nåt vis. Men det är en vanesak skulle jag tro. Men känslan över lag; smarta funktioner som i-stop (den stänger av motorn vid frikoppling vid exv rödljus och startar igen på 0,2 sek när man trycker nerkopplingen), bluetooth vilket gör brusiga fm-sändare onödiga, inbyggd handsfree till mobilen, riktigt bra högtalare för att vara original, lite billjud och så väldigt skön fartkänsla. Så ja, jag erkänner; jag är också lite kär i nybilen. Och superavis för att den inte är min.

Och ja, lite halvskrytigt inlägg kanske. Men efter allt strul med våra bilar så känns det lite välförtjänt faktiskt. Jag ska försöka tänka på det nu till veckan när jag ska boka tid på verkstan för att byta bromsar och kamrem på min...

Inga kommentarer: