måndag, november 16, 2009

Att bryta mot blogglagen

Det är sällan jag bryter de oskrivna blogglagarna och raderar ett inlägg, men alldeles nyss gjorde jag faktiskt det. Det handlade om våld på jobbet och hade en koppling till den här artikeln. Jag kan inte säga fullt ut varför jag fegade men delvis berodde det nog på att jag sedan läste kommentarerna under artikeln.

Oavsett är det ett intressant område och mina huvudsakliga poänger var dels att man inte ska underskatta de "kulturer" som uppstår på arbetsplatser där man arbetar med komplicerade saker; det är lätt att det blir något av ett martyrläge där man bara ska stå ut för att andra gör det (alt att man känner att rapportering eller tillbudsrapporter bara är tidskrävande och ändå inte leder till något synbart).

Min andra poäng var också att man borde göra en översyn inom socialtjänsten lönemässigt för att anpassa lönenivåerna utefter det arbete men gör och vilka risker och påfrestningar det faktiskt innebär. Det är lite märkligt i mina ögon att jag som arbetar med våld och hot som vardag på jobbet tjänar lika mycket (eller tom mindre) som de som nästan aldrig stöter på något liknande eller där det tom inofficiellt är okej att man sover på sitt nattarbetspass. Det är trots allt samma arbetsbeskrivning och samma arbetsgivare.

1 kommentar:

Johan sa...

Tänkte också till när jag läste artikeln. Menar, för oss är ju våld vardag, sådant man rycker på axlarna åt för att man själv är så van. Konstigt att vi inte har något riskpålägg...eller åtminstonde något för att man kommer hem och ser ut som man varit i gängslagsmål på krogen.