torsdag, november 12, 2009

Catfight

Precis som i helgen har jag misslyckats totalt med att ställa om dygnet. Oerhört frustrerande. Jag var dyngtrött mellan 20-21 igår men tänkte att det kanske var väl tidigt att lägga sig. Men så pang var jag lika pigg som om jag varit på jobbet och lyckades efter mycket möda somna först när klockan slagit fyra. Det hade väl inte varit någon katastrof om jag inte skulle kliva upp kl sju...

Jaja, annars har väl inte mycket hänt. Jag var på besök på landet igår kväll och gosade katt. Smilla katt envisades med att vara ute länge och plötsligt hörde jag henne tokskrika utanför huset. Hon hade hamnat i bråk med byns outsider (en fd vildkatt som flera i byn matat sedan ett par år tillbaka och som märkligt nog klarar sig bra). Våra katter är ju inte ute så mycket längre så hon/han trodde säkert att det var fritt fram nu. En lindrigt skadad tass blev väl enda resultatet och sen hade jag kattkollektivet i sängen där jag satt resten av kvällen. Lyx.

1 kommentar:

Bloggerskan sa...

Jag fascineras över katters streetsmartness. Eller woodsmartness eller var de nu lever. Som kattan på Torpet som levt 'rough' nu i alla år vi varit där sen vi tog över (sen 2005 åtminstone). Hon har ju ett hem där jag antar att hon hänger när det blir för kallt men annars vandrar hon ju runt och söker kärlek och gos hos grannarna. Verkar leva helt på mat hon fångar själv och ser trots detta ut att vara rätt välnärd. Men det är ju mest muskler under all päls.

Bara det här att hon tydligen hittat någon slags territorium där rävarna, grävlingen och andra djur inte rår på henne är ju fascinerande. Har en känsla av att det är hon som bestämmer där ute.