onsdag, november 04, 2009

Rabarberkompetens på CV:t lär inte göra nån skillnad

Mina ev läsare tycks inte vara så "chatty" alt saknar samtliga gröna fingrar. Iaf så bestämde jag mig för att lösningen på rabarber-problemet fick bli att helt enkelt klä in den gigantiska krukan i en svart sopsäck och låta den bo på balkongen resten av vintern. Om krukan går sönder så är det väl så, men det borde den inte göra om det inte kommer in nån fukt, tänker jag. Bara rabarbern överlever nu så är jag nöjd.

I övrigt anstränger jag mig hårt för att inte skriva ett deprimerande inlägg om hur värdelös jag tycks vara på arbetsmarknaden. Säkert 90 procent av alla arbetsgivare jag sökt jobb hos i år har struntat i att skicka nej-tack-brev i någon form, men efter att nu ha fått ett par på en vecka känner jag att det kanske är lika bra när de inte gör det. Självförtroendet är i botten för tillfället och jag ser just nu bara dåliga alternativ. Skräp. I need some serious cheering up.

3 kommentarer:

Rabiatfeminism sa...

Om du vill kan jag kolla ditt CV och personliga brev och komma med glada tillrop om alternativa formuleringar! Det brukar ju vara lättare för andra att formulera skryt än det är för en själv!

Sara sa...

Åh, snällt erbjudande! Och skitläskigt.

Rabiatfeminism sa...

Ja, det är ju det. Lämnade mitt CV till Trygghetsrådet och tyckte det var superläskigt. Men jag fick faktiskt två otroligt bra tips.

1. Längst upp, först i CV:t skriver man 3-4 rader om vem man är och vad man har att erbjuda. Min ser ut såhär ungefär:

"Min profil: Driven skribent specialiserad inom jämställdhet/mångfald samt med gedigen erfarenhet av förhandlingar och internationellt samarbete. Bred utbildningsbakgrund inom arbetsrätt, genusvetenskap, internationell politik och journalistik. "

2. När det gäller referenser är detta det finaste du har. Skriv inte in referenterna i CV:t utan skriv

"Goda referenser finns."

Sen när du kommit på intervju kan du lämna över ett särskilt papper med namn och nummer till dina referenter.

Dessa två små tips tyckte jag var väldigt bra!