torsdag, november 12, 2009

Killer animal

Apropå katter så tycks Anna-Karin ha kommit dem på spåren. De orsakar bränder och mördar. Hon tycks ha missat att de även laddar ner barnpornografi. Hujeda mig sicka djur.

Men det oerhört tragiska fallet med det kvävda barnet i Sundsvall fick mig faktiskt att tänka tillbaka på en skröna som jag hörde redan som barn; att katter kan bli avundsjuka på spädbarn och kväva dem på just det viset. Sen har jag förstått att det åtminstone hittills faktiskt varit just en skröna. Det hände aldrig, även om vissa blev så rädda för det att de gjorde sig av med sin katt. Personligen har jag väldigt svårt att se att de skulle göra så. Och alla medier är inte lika säkra på dödsorsaken som expressen, men oavsett om det är sant eller inte så får vi väl gissa att den gamla skrönan fått ny fart?

3 kommentarer:

Johan sa...

Tror inte katten har lagt sig där av illmening faktiskt. Däremot kanske den inte uppfattatade bäbisen. Våra katter var lite tveksamma till lillan, men också försiktig runt henne. Dock så var en kväll jag hade henne på magen och en av katterna faktiskt hoppade upp och försökte lägga sig över henne. Men jag tror det var för att han helt enkelt inte såg att hon låg där. Kan ha varit något liknande i det där fallet. Bäbisar är ju också varma, och katter gillar att ligga på varma saker..och rör inte underlaget sig speciellt mycket så kan nog katten ligga kvar. Blir väl klassifierad som "dråp"?

Men det är viktigt att ha koll över djuren, det är ju en ny familjemedlem att introducera som de ska vänja sig vid. När lillan var ny så lämnade vi aldrig barnvagnen utan uppsikt, och det bör man nog inte göra som förälder även om man är husdjurslös.

Sara sa...

Nej, det finns ju värre saker än katter som kan drabba barnvagnar...

Sara sa...

Men min erfarenhet är också att de oftast är försiktiga och lite avvaktande kring små barn.