onsdag, november 25, 2009

Fix-morgon

Jag har haft en märklig natt/morgon idag. Lyckades faktiskt somna strax före två inatt, bara för att vakna kvart i fem då M studsade upp ur sängen alldeles för tidigt. Han läste nyheter från webben för mig innan jag dåsade till igen efter sex.

Klockan sju ringde vaktmästaren. Jag gjorde en ny felanmälan igår kväll eftersom inget hänt med den förra. Det visade sig att de inte fått den förra, men nu var han snabbt på plats och ville kolla det där med lukten och en del andra smågrejer som jag anmält. Han tyckte sig känna lukt av fukt i elskåpet som är alldeles bredvid min ytterdörr i trapphuset men som flera andra tyckte han inte att den var så påtaglig. Vi försökte förklara att det skiftar men att man definitivt känner obehag av den efter att ha varit i lägenheten ett tag. Han lovade iaf att rapportera det vidare och att ha lite koll framöver. Jag får väl vara nöjd med det så länge.

Han skruvade dessutom fast mitt antika och trasiga brevinkast som gjort att det i stort sett varit ett öppet hål från trapphuset och in i hallen. Kanske det också kan stoppa lite av lukten, om det nu håller. Det tycks vara ett brevinkast som gjort sitt. Höll det inte skulle han hitta en annan lösning. Även ett par dörrhantag som saknade skruv blev fixade samt ett par lösa plankor på balkongen och så for han iväg och köpte en ny blandare till duschen (yeay!). Kändes nästan som jackpot när han gick. Förutom lukten då, men det kanske ger sig.

Så lite sömn men mycket fixat, även om jag mest satt och åt frukost och tittade på när det fixades...

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej Sara! När du skriver om den konstiga lukten i ditt hem så har jag faktiskt en liknande historia. Det ringde en klocka när du skrev om elskåpet...
När jag bodde i Linköping så började det lukta lite surt på mitt rum ibland. Det kom liksom i små puffar då och då, jag kände det snabbt men när jag försökte lukta mig fram till varifrån det kom så var det borta eller för svagt för att spåra men efter ungefär 2 månader så hade jag lokaliserat det till en av mina hyllor. Jag monterade ner hela hyllan och tvättade och kollade alla grejerna där. Men det kom fortfarande luktpuffar då och då - från elskåpet som nu syntes bakom den tomma hyllan. Jag monterade av hela skalet på elskåpet (kanske inte så bra idé eltekniskt sett, men jag är ju man och har vissa dumdristighetsideal att leva upp till...) och hittade i elskåpet en stackars liten elektrifierad och halvmumifierad mus. Jag mindes plötsligt morgonen då säkringen gått utan anledning då jag rostade bröd.
Anledningen till att lukten kom i korta puffar var att vid snabba lufttrycksförändringar i huset så kom det helt enkelt korta luftströmmar genom rören som elkablarna går i in till elskåpet och dessa luftströmmar passerade precis över den döda musen vidare ut i mitt rum.Så var det med den saken. Mitt tips är alltså att du letar på de ställen där rör kommer in till din lägenhet, kanske ligger där en liten död gnagare hos dig också?