onsdag, december 18, 2013

Ledig dag = shoppingdag

Ledig dag idag och jag får anstränga mig lite för att inte ha huvudet på jobbet. Det är mycket där nu men samtidigt har jag ju en del att göra privat också. Men lite disträ är jag allt. När jag släppt av M på jobbet imorse och skulle åka till lägenheten styrde jag istället mot jobbet, av gammal vana, gissar jag. Som tur var kom jag inte riktigt hela vägen dit och svängde runt när jag insåg mitt misstag en bit innan.

Nu sitter jag och planerar matinköp till jul. Jag tänkte nämligen inte vänta med matinköpen till den 23:e i år. Jag försöker hålla det lite begränsat, lite klassiskt (på ett vegetariskt vis förstås) men även peta in ett par nya chansningar. Jag försöker se fram emot jul, se till att alla andra får en bra jul också och det där är inte så enkelt. Som vuxen tycker jag att jag har försökt skapa lugna, trygga och trivsamma jular (åtminstone mestadels), men det är nåt med hela julkonceptet som alltid skaver lite. Dåliga minnen, förväntningar och charaderna som ofta tycks omgärda hela högtiden. Men det är bara att försöka göra vad man kan för att få det bra, inte sträva efter perfektion eller en magisk upplevelse, för så blir det inte och bör kanske inte bli heller.

I år går jag efter ledighet, lugn, strosa-runt-halva-dagen-i-pyjamas, äta för mycket choklad, se Kalle och Karl-Bertil (för första gången på rätt många år), se film och mysa. Och spela spel med goda vänner förstås. Jag tänker mig att en så stor del av veckan som möjligt ska vara ungefär sådär. 

Men nu åter till julmat- och julklappslistan. Idag måste jag hinna klart med distansklapparna så att de hinner komma fram till syskonbarnen i söder i tid före jul.

Inga kommentarer: