lördag, december 14, 2013

Ledig dag #2

Igår hade jag en mycket bra ledig dag. Även om jag fick lov att stiga upp tidigt. Jag hjälpte Lil'sis att städa lägenheten sen mötte vi upp Ulrika på stan och idkade lite shopping. Det är ju inte bara julklappar som ska handlas nu, två av syskonbarnen samt Lil'sis fyller år under den senare hälften av december månad. De två första hann vi klara av, så imorgon ska jag slå in och skicka födelsedagspresenter söderut. Till jul önskar sig de flesta av syskonbarnen sig pengar - egentligen en ruggigt tråkig sak att ge bort, tycker jag, men kanske hellre det då än att jag köper något de inte vill ha. Och pengar är enkelt att skicka. Ett par önskelistor har jag dock fått, och det är lite roligt att försöka hitta sätt att besvara dem.

När vi ledsnat på stan och då M slutat jobbet blev det ett besök på Thairestaurangen på "rätt sida om älven". Det var ett tag sedan vi var där men oj vad gott det var! Sen fortsatte vi ät-kavalkaden hemma i lägenheten med bullar, pepparkakor, ost, snacks, glögg, julmust och kaffe. Simon anslöt när han slutat jobbet och då blev det lite sällskapsspel, vilket också var alldeles för länge sedan sist.

På tal om spel så gjorde Lil'sis och jag ett besök i en av spelbutikerna och hittade en lång rad med spel som vi ville ha och testa. Det finns ju hur mycket som helst. Och som Ulrika sa; det verkar dyrt men egentligen kostar ett brädspel inte särskilt mycket i jämförelse med andra nöjen. 2-3 biobiljetter och du har ett sällskapsspel som du kan ha roligt av en lång tid.

Ja, trevlig dag och kväll i vart fall. Jag hoppas det blir tid till flera under den kommande ledigheten.

Inga kommentarer: