onsdag, december 25, 2013

Juldagslunk

Årets kanske mest lugna och behagliga dag närmar sig lunchtid men än sitter jag ensam vaken tillsammans med Lil'sis kattor, som fortsätter sin jakt på julgranskulor från julgranen. Än är den inte tom, tydligen.

Jag vaknade tidigt med igensvullen och öm hals så jag gissar att snörvlandet som gjorde intåg under gårdagkvällens brädspelande inte var allergi som hoppats ändå. Både vår julgäst och Lil'sis har varit förkylda och halvdåliga så jag gissar att det är min tur nu. Men det får väl vara okej, jag är ju ändå ledig och ska mig veterligen ingenstans just idag ändå.

Vi hade precis en sån julafton som vi önskade oss igår. Jag tror att samtliga, inklusive gästen som skjutsades hem vid 1-tiden på natten, var nöjda vid läggdags. Alldeles för mycket mat tillagades, alldeles för mycket godis inmundigades, Lil'sis fick se sin Kalle, vi spenderade kvällen med att spela (Lil'sis hängde dock nöjt vid sitt nya tv-spel medan övriga spelade julklappsspelen vi fått), M bjöd på kaffe från sin nya kaffemaskin osv. Enda missen var den där julklappskassen som blev kvar på landet. Den innehöll bland annat samtliga klappar till gästen, och det kändes lite eländigt. Men imorgon, om hälsan tillåter, ska vi sammanstråla igen, fortsätta spela spelen vi påbörjade och låta Simon öppna sina klappar ett par dagar sent.

Nu sitter jag ihopkrupen i soffan under ett par filtar och ser på Ronja Rövardotter på tv (och retar mig på den enerverande Birk-pojken igen) och mår så gott man kan med öm hals och rinnande näsa. Nöjd med julen såhär långt. Hoppas ni också haft trivsamma jular!

Inga kommentarer: