fredag, december 27, 2013

10 år...

För tio år sedan idag klev jag av nattåget i Umeå tidigt på morgonen, med ett par resväskor i släptåg och möttes av M på perrongen.  Han hade stigit upp toktidigt för att baka bröd och kunna bjuda på mysfrukost efter min resa från Örebro.

Det var tio år sedan det. Jag var 25 och han var inte ens 30 och vi hade bara setts en enda gång "på 'rikt'" tidigare. Och jag blev kvar, lusten att hitta en egen lägenhet enligt ursprungsplanen trillade allt längre ner på prioriteringslistan. Snart kom det även till tre närke-kattor (som fångade och dödade nästan samtliga invånare i M:s akvarium...) och sedermera även en lillasyster som han generöst öppnade dörren för. Och sen har det varit så. Han och jag och kattorna och ganska ofta en lillasyster. Alla dagar har inte varit guld men jag skulle vilja påstå att de flesta varit det och på något vis har vi nästan roligare tillsammans idag än för tio år sen. Eller så är det bara annorlunda roligt. Det låter som en klyscha men han får mig faktiskt att skratta så gott som varje dag.

Idag firar vi tio år tillsammans, men har gjort det ganska helt utan pompa och ståt. Ursprungsplanen; en 90-talsdejt med "dinner and a movie" blev till familjemiddag med Lil'sis blev till stormiddag med vännerna Ulrika och Simon som vi träffade på när vi gick på stan just före middagen. Det blev bara trevligt och roligt och fick lov att återspegla generositeten i M igen; alla skulle såklart följa med!

Tack för tio år, bästaste M!

Inga kommentarer: