lördag, december 21, 2013

Nytt år, nytt jobb

Ja jag kanske ska försöka berätta om den turbulens jag haft på jobbet sista tiden. Ska jag dra en riktigt kort version; jag fick veta att min tjänst kommer att dras ner till en halvtid och att jag därmed behöver en ny placering i kommunen, och samma dag blev jag erbjuden att gå in på ett vikariat som enhetschef på samma arbetsplats som jag arbetar på nu. Allt detta slog ner lite som en bomb ganska exakt 3 veckor innan det skulle till att ske. Att bli av med jobbet och erbjudas ett helt nytt samma dag var en väldigt dubbel och omtumlande upplevelse, kan jag lova. Och det kom som från ingenstans, jag hade inte någon som helst aning om att det var på gång.

Det finns en hyfsat god chans att jag erbjuds att stanna tillsvidare efter vikariatet som är på 3 månader, men riktigt säker kan jag förstås inte vara förrän vi är där. Jag försöker dock att inte fokusera på det just nu, då blir jag nog lite knäpp, utan tänker att jag ska satsa vad jag kan för att göra ett så fullgott jobb som möjligt under mina tre kommande månader. Mycket har jag förstås med mig gratis då jag de senaste två åren arbetat som assistent och stöd till enhetscheferna och därmed har rätt bra koll över området och arbetet, men det finns såklart en massa som jag inte alls kan eller vet. Men jag försöker se det som en kul och givande utmaning och känner mig trygg i att jag får axla den här utmaningen tillsammans med samma fina arbetskamrater som förut, som jag vet ställer upp bakom mig om jag så behöver.

Så efter nyår startar en lite ny era. Jag tror att det kommer att bli både spännande och roligt. Och arbetsamt förstås, men det är jag beredd på.

Inga kommentarer: