tisdag, december 03, 2013

Bron-kväll i sängen

Jag är ensam hemma i stan ikväll (tills Lil'sis behagar komma hem) och just ikväll känns det lite tråkigt faktiskt. Sängen känns kall och ensam och kattorna här är inte alls lika påträngande som mina egna. Jag är jättejättetrött verkligen så jag borde sova men vill som inte riktigt. Trotsbarnet är tillbaka.

Igår hade vi den bästa kvällen på länge. Vi for hem, jag läste lite jobbgrejer medan vi åt och sen drog vi in en dator med stor skärm till sovrummet, kröp vi ner i sängen och sträcksåg färdigt Bron i nästan fem timmar på SvtPlay. Vi drack glögg och åt till och med lite chips i sängen (helt förbjudet egentligen) och hade samtliga tre kattsvansarna snarkande hos oss hela kvällen. Gissar att de var nästan lika nöjda som vi över en gemensam och måste-fri hemmakväll.


Och Bron, jag tycker nog första säsongen var lite bättre än den andra. Jag tycker att pojkvännen var en märklig och inte så trovärdig roll och sidospår och jag tycker nog i allmänhet att det var lite för många inblandade. Därmed inte sagt att det var dåligt. Även om det tog ända tills åttonde eller nionde avsnittet av tio innan jag kände det där begäret 'efter nästa avsnitt' (vilket jag kände nästan konstant under första) så är det en absolut sevärd serie med många spännande moment. Bland det bästa jag sett av svensk tv-produktion på länge. Nästan helt utan märkligt stel dramatendialog som det annars alltid brukar vara. Så jag kan varmt rekommendera båda säsongerna.

Samt hoppas att det inte stämmer att säsong tre antagligen inte kommer förrän till hösten 2015?

Inga kommentarer: