söndag, november 03, 2013

Av sjusovarhelgen blev det...

Den stora planen för helgen var att vila och ta igen kraft som försvunnit de senaste veckorna. Med det uppdraget gick det väl sådär. Inte helt dåligt men inte heller helt bra. Mellan fredag och lördag låg jag förvisso i sängen i  omkring 12 timmar (bara det en bedrift, tro mig) men det var lite si och så med sömnen. Ögonlocken slog upp före sju på lördagen och det var inte första gången. Men sen lyckades jag ligga kvar ett tag så kroppen fick allt vila även om huvudet kanske inte gynnades lika bra. Idag steg jag däremot upp före åtta. Helt bra och normalt för en söndag. Jag fick visserligen mycket dag att göra av med, men det hade varit skönare att sova tills klockan skulle ringa (jo, jag får lite halvpanik om jag inte har en klocka ställd på ca 10 på helgen, lite oklart varför).

Men, Lil'sis har kommit hem från sitt höstlovsäventyr (med superfina handstickade vantar från Estland till mig, jag får visa bild senare), lite tvätt och städ har det blivit, en hel del tv-serier har det blivit samt lite annat. Välbehövligt sambomys, till exempel. Idag har vi spenderat en stor del av dagen i soffan framför Bron/Broen (2011) på Netflix. En kanske lite för långdragen serie med några alltför-vältajmade-sammanträffanden (klassiskt för deckarserier; förövaren vet exakt hur alla andra tänker och ska agera och kan därför vänta vid rätt hörn typ jämt) men i övrigt spännande, välspelad och betydligt bättre än det mesta svenska jag sett (även om den är svensk-dansk) på länge. Första säsongen gick på en dag, sådär bara. Jag känner mig såklart lat och tycker mig borde ha gjort tusen andra saker, men det har verkligen varit en bra söndag.

Det var väl i väldigt stora drag det jag gjort sedan sist. Nu ska jag krypa ner i sängen och ladda för allt det nya som den här veckan har att bjuda på.

Inga kommentarer: