torsdag, oktober 17, 2013

Snö

Det snöade förvisso i ett par minuter för ett par veckor sedan men idag kom det snö 'på riktigt'. Det började någon gång på förmiddagen med långsamt fallande flingor.

Utsikt från mitt soffläge på övervåningen
Sen fortsatte det så, med blandad snöstyrka, nästan hela dagen. Det var lite uppehåll en stund på eftermiddagen då jag och kattorna var ute och plockade in utemöblerna (på tiden kanske). Eller ja, jag gjorde kanske det mesta jobbet; Smilla satt på trappen och tittade på och Rosa gick mest efter och mjauade om att jag/vi borde gå in igen. Men det var skönt att vara ute så när jag monterat ihop bordet grejade jag en stund till i trädgården. Samlade in lite grejer som fortfarande var ute, hämtade in vinterjackorna från förrådet osv.

En timme senare än fotot ovan
Nu vet jag förvisso inte om snön kommer att bli kvar men vad jag har hört så ska det komma mer i helgen så helt omöjligt är det väl inte att det här är vintern nu. Och för mig är det lite dubbelt; jag tycker att det är oerhört fint med snö och välkomnar ljuset det skapar. samtidigt var hösten för kort, alla vackra löv hann ju inte ens trilla av ordentligt och jag har knappt hunnit sparka i några lövhögar alls. Men det är väl nackdelen såhär långt norr ut; vår och höst är väldigt korta årstider.

3 kommentarer:

Iréne JB sa...

Höst och vår är korta eftersom ni har en femte årstid (som jag saknar här nere), vårvintern! Men jag kan hålla med att de tär lite tidigt med vinter även i Umetrakten.

Linda sa...

De är så söta när de förmanar om att det inte är bästa vädret/tiden på dagen att vara ute!
Gullekatter!

Sara sa...

Iréne: Jo det är så sant förstås, vårvintern. Men jag hade gärna haft lite mer höst och vår också.
Linda: Ja, det känns nästan som att de försöker valla en när man inte gör som de tycker. Hon småsprang framför och gick jag förbi dörren in så blev det skarpare jamanden :)