måndag, december 12, 2011

Det var varmt under täcket, kallt utanför

Vaknade redan vid 6-tiden imorse trots att jag inte somnade förrän halv tre. Min uppfuckade nattjobbshjärna fixade inte att sova längre. Men jag låg kvar i sängen länge. Ända tills syrran steg upp vid halv åtta. Vi har absolut ingen mat i lägenheten så det enda jag kunde göra åt henne var te, men vi fick en liten stund tillsammans vid köksbordet i vart fall.

I sängen spelade jag wordfeud (detta gift) och funderade över Twilight-filmen vi såg igår. Likheter och skillnader mot boken och vad som blev vettigt och inte. Jag tror och hoppas att det mynnar ut nån form av recension idag. 
Nästa, sista filmen i Twilight-serien kommer först i november nästa år, om de inte får för sig att flytta tiden närmare. Lite oförståeligt varför det ska vara sånt glapp. Filmen är klar och merchandise-delen kring filmen är inte direkt i Disney-proportioner så de har inte så väldigt mycket att vinna på att dra ut på det. Och ska jag vara ärlig så tror jag att skådisarna gärna lägger det här projektet bakom sig nu. Framför allt de yngre behöver synas i andra filmsammanhang nu. Den stora frågan är dock varför sista filmen ska visas i 3D. Den är troligen inte inspelad i 3D (den gjordes tillsammans med den som går nu) och som jag minns det finns det inget i handlingen i boken som riktigt inspirerar till det heller. Lite vampyrslagsmål, men mest av allt en massa diplomati; prat och överenskommelser. Märkligt.

Inga kommentarer: