lördag, december 31, 2011

Avslutar med godsaker

Trött men nöjd över att ändå ha semester inatt. Vi beslutade till sist att stå över inbjudningar och äta trerätters i huset, M och jag, med världens bästa katt-tanter. Den vita chokladmoussen står i kylen på stelning och vi håller som bäst på att koka in buljongen i svamprisotton som sedan ska få lite västerbottensost i sig och serveras med kikärtsbiffar (med oliver och fetaost). De senare är inte stekta än men jag hoppas att det funkar och att smeten håller ihop. Förrätten gör vi sist; chevrégratinerad rotselleri med honung och rostade solrosfrön. Till det har vi vitt och rött vin och mitt favvo-mousserande står på kylning på altanen.

Vem sa att man inte kan äta lyxig trerätters som vegetarian?

Och jodå, katt-tanterna väntar just nu otåligt på sejfilén som kokas as we speak. Tålmodighet är som vanligt inte riktigt deras melodi.

Gott Nytt År på er alla. Tack för i år!

1 kommentar:

Iréne JB sa...

Gott Nytt År på er. Låter lite som vår nyårsmiddag, fast vi åt vinkokta musslor till förrätt, trattkantarellrisotto med två sorters kött (lamm & struts), plus grönsaker och till efterrätt hade jag gjort en cheescake. Nu blir det snart lite ostar och kex.
Kram