onsdag, december 21, 2011

Fler nedlagda tv-serier

Fyra nedläggningsbeslut av tv-serier har offentliggjorts idag, varav jag sörjer ett par. Svenska Starke Man (2010) läggs ner efter sviktande tittarsiffror. Nu ska jag ärligt säga att jag inte hängt med riktigt i andra säsongen, så jag kan inte uttala mig om kvalitén på slutet, men under säsong ett var det helt klart en av de svenska serier jag uppskattat mest de sista åren. Pinsam och jobbig humor, men väldigt rolig. Favoriten var helt klart Gunvor, strålande spelad av Anna Blomberg.

I den amerikanska tablån försvinner två serier jag följt, Hung (2009) och Bored to Death (2009). Den senare tappade jag faktiskt intresset för under den nuvarande tredje säsongen och har därför inte sett den klart. Första säsongen var däremot riktigt bra och annorlunda. Jag gillar Jason Schwartzman och det var kul att återse Ted Danson i en så väldigt passande roll. Men jag kommer nog inte att sakna serien.
Hung däremot med Thomas Jane och Anne Heche bl.a, hade en bra första säsong, en svagare andra säsong men kom igen riktigt starkt i den tredje som alltså just avslutats. Det var definitivt inte ett bra avslut, jag uppfattade inte ens avsnittet som en säsongsavslutning. Jättetrist att lämna en serie på det viset. I need closure!

 På den positiva sidan förlängs en ny dramakomedi, Enlightened (2011) med Laura Dern, som jag inte ännu hunnit spana in men hört mycket bra om. All anledning nu att lägga den till listan.

Inga kommentarer: