torsdag, december 22, 2011

Tv-tips!

Det vankas bra film på tv ikväll. Har man ledsnat på Sagan om Ringen (2001) (på Sjuan kl 21) eller bara vill se något annat finns det två väldigt goda alternativ.

Samma tid, kl 21, visar TV3 Definitely, Maybe (2008), en riktigt söt historia där en nyligen frånskild man (Ryan Reynolds, bara en sån sak) berättar för sin 11-åriga dotter (Abigail Breslin) hur han och hennes mamma träffades. Med Elizabeth Banks, Rachel Weisz, Isla Fisher m.fl.





Också samma tid, kl 21 alltså, visar Kanal 9 Things We Lost in the Fire (2007), i regi av Susanne Bier. Halle Berry spelar den ny blivna änkan som bjuder in sin avlidna makes (David Duchovny) bästa vän (Benicio Del Toro) att bo med henne och barnen medan han försöker bli av med ett missbruk. Starkt, välspelat och snyggt drama om sorg, udda vänskap och konsten att leva vidare.



There you go! Bara att välja, ta fram popcornen och ha en mysig dan-före-dan-före-dan-kväll i tv-soffan.

3 kommentarer:

Iréne JB sa...

Tröttnat på Sagan om ringen? Nej, aldrig (tror jag). Men det blir inte den ikväll iaf. Blir nog att slötitta på Mitt i naturen ihop med barnen innan de nattas :)

Sara sa...

Nej, jag har inte heller tröttnat på den. Det kändes snarare märkligt när jag kom på att det nu i jul är tio år sedan jag såg den, i Oslo av alla ställen, i den största biosalong jag sett. En magisk och svårslagen upplevelse, då jag inte läst något före och gick in med inställningen att fantasy inte var så mycket för mig. Så otroligt fel jag hade :)

Iréne JB sa...

Minns att jag, J och ett gäng kompisar var på premiären i Linköping. Jag hade läst böckerna två gånger innan och var väldigt nyfiken på hur det skulle bli på film. Skulle det funka? Och det gjorde det :)