tisdag, december 06, 2011

"På min tid"-varning

Syrran håller på att beställa studentmössa inför avslutningen om 6 månader. Själv är jag något i chock efter att ha suttit med som smakråd och hjälp. Alltså på min tid (yes, I said it!) dög det bra med en vanlig mössa med plastskärm. Det gjorde inte heller så mycket att den dagen efter plötsligt hade en fläckvis, misstänkt ölfärgad, look. 
Idag ska den helst vara i kashmir med läderskärm, ha "sommardoft", landskapsvapnet broderat uppepå (for your tall friends??), all jäkla utsmyckning du kan tänka dig (inkl en kamera med inspelningstid om max 40 min) och dessutom kosta så mycket att jag tror vi måste uppgradera hemförsäkringen och eventuellt anlita en säkerhetsvakt den aktuella kvällen.

Alltså seriöst, varför kom inte jag på det själv? Hade lätt kunnat skinna gymnasiestudenter (alt deras föräldrar) på mindre förmögenheter för något de i bästa fall har på sig en dag och skrattat hela vägen till banken. Or not.

Not: Och det är bara själva mössan. Sen ska du gärna köpa specialmärkta tutor, kondomer, korthållare, glas, pennor, plastförkläden (?) etc etc också.

3 kommentarer:

Iréne JB sa...

Håller med dej helt och hållet. Förstår inte hur mycket "nödvändiga" prylar det behövs för att gå ut skolan. Även på min tid räckte det med en mössa. Jag återanvände tom min när jag gick ut 4:e året på teknisk. Sydde bara på ett nytt band i annan färg och köpte ett märke.
Pengarna gick åt i alla fall. Hade himla kul för dem :)

Sara sa...

Ja, självklart får hon göra som hon vill men jag har försökt förklara att det nog kommer att gå åt en del pengar ändå i samband med studenten. Det är kläder, biljetter, fotografering osv. Hon valde till sist en mössa i mellanprisklassen, ca 800 kr. Fortfarande mycket, enligt mig, men andra kompisar lär ha beställt mössor för 2000:-...

Iréne JB sa...

Just det ALLA andra :)