tisdag, juni 21, 2011

Svimningsturnén fortsätter...

Svimningsgrejen tycks vara på besök igen. Jag stod hos optikern och skulle skriva på lite papper när det bara svartnade för ögonen och knäna blev svaga. Nu blev det aldrig värre än så, men jag blev lite nervös och hjärtat slog typ dubbelslag, kändes det som. Inte särskilt bekvämt. Är hemma sen en stund men är fortfarande märkligt svag i kroppen och inte helt osnurrig i huvudet. Får väl köpa läkarens förklaring om att det kommer av ryggsmärtan (eller snarare av undertryckt ryggsmärta, eller hur det nu var) även om det känns lite...diffust. Jag hoppas jag står på benen sista natten i vart fall.

2 kommentarer:

Vikab sa...

Har samma problem, yrsligt och elände som ska bero på rygg/axelsmärta. Vad tycker du är bästa boten?

Sara sa...

Hm, tja bot vet jag inte om jag har. Men när det kommer till lindring så brukar jag använda mig av värme, tigerbalsam och voltaren (som alternativ till varann eller i olika kombinationer). Att ligga på golvet med benen på en stol i 90 graders vinkel brukar också hjälpa. Min smärta beror på kronisk överspänning varför det oftast uppkommer vid stress, oro och missbelåtenhet för min del, saker som inte alltid är lätta att förebygga.

Men den bästa långsiktliga 'boten' var nog Satyananda Yoga, en lugn klassisk indisk yoga som på ett magiskt sätt stärkte ryggen och lärde mig att andas rätt. Jag borde helt klart ta mig råd att återuppta det igen, för det var riktigt bra. Så det är nog mitt bästa tips.