måndag, juni 27, 2011

Utflykt och tågpremiär

Idag blir det utflykt med Anna igen, fast den här gången lämnar vi resten hemma och far själva. Vi ska äntligen komma oss för att åka Botniabanan till Övik och shoppa lite. Inte för att Övik kanske har så mycket spännande affärer egentligen, men det är rätt skönt att bara komma hemifrån och se nåt annat. Och även om kedjorna oftast är desamma så kan det ändå bli en annan sak. Och förstås kul att testa 'nytåget'.

Jag har varit lite skeptisk till det där 'nya' tåget med tanke på allt strul som varit sen det startade, men nu tycker och hoppas jag att det borde flyta på bra under den glesa sommartidtabellen så att allt går som väntat.

Det är ju verkligen en skitbra grej, Botniabanan. Nu ska den bara byggas färdigt så man kan ta sig hela vägen till Sundsvall också. Och det hade inte gjort något om man tog alla beslut som krävs så att man parallellt kan börja bygga Norrbotniabanan också så att vi även kan ta oss norrut smidigt. Eller hur?

*Heter det förresten Botnia eller Bottnia? Google säger lite båda...

1 kommentar:

Unknown sa...

Jag är ganska säker på att det heter Botnia. Men kanske blir det lite förvirrat när man skall blanda in Norrbotnia i det hela.