måndag, februari 08, 2010

Syskonkurs i matlagning!

Idag ska lillasyster fara hem igen. Hon hade studiedag i skolan idag så hon kunde stanna en dag till. Nu har ju jag jobbat och kanske inte varit så social (men jag drog mig upp 2 timmar tidigare än vanligt idag för att vara lite skojigare, gissa om jag kommer straffas för det inatt?), men jag tror hon är ganska nöjd. Hon är ju inte direkt barn längre och behöver inte underhållas hela tiden.

Både igår och idag har vi haft lite matlagningskurs här hemma. När jag växte upp var vi ett kompani av barn och eftersom mamma dubbelarbetade kvällar en lång period under uppväxten så var det jag (som blev äldst hemma redan som 11-åring) som lagade mat till de tre yngre (plus ev kompisar på besök, hos oss fanns det nästan alltid någon extra). Inte alltid superkul då förståss men jag har helt klart vunnit på det i längden. Bea är ensambarn hemma och har inte riktigt behövt intressera sig så mycket för matlagning.

Enter: pedagogiska storasyster! Hon verkar tycka att det är ganska kul så nu har vi smidit preliminära planer på att hon ska stanna efter skolan lite då och då och planera och laga mat med mig. Jag tycker såklart att det ska bli hur kul som helst!

Inga kommentarer: