måndag, september 22, 2008

Jobbig måndag

Ingen bra start på måndagen idag. Jag har haft en ganska usel förmiddag, måste jag säga. Det började på saltsjöbanan in till stan där vi hamnade snett mittemot en man som var väldigt väldigt lik min pappa. Inte porträttlik kanske, men kroppsspråket, kroppsformen, händerna, de trötta ögonen... Det kände väldigt mycket pappa. Och genast kom bilder från sjukhuset upp, pappas varma hand i min, hur han försökte mima något. Skitjobbigt. Satt och nöp Joakims hand hela vägen och tvingade honom att prata om något med mig för att distrahera. Han är inte den pratsamma typen på morgonen men han gjorde ett gott försök att prata trafikskolor iaf, och det funkade hyfsat.

Nästa grej var såklart mitt eget fel, men det kändes ändå som att jag blev felaktigt bemött. Och visst, jag hade ju efter tågresan laddat upp mig känslomässigt och var kanske inte fullt med i huvudet, men ändå. Jag hade flygbuss till Bromma förbetald på min flygbiljett och visade upp den på bussen. Föraren knappade in numret men hävdade bestämt att det inte fanns någon. "-Men det står ju i klartext flygbuss Bromma", hävdade jag flera gånger och pekade. Han sa bara att antingen fick jag betala eller kliva av. Fram med kortet som halverades i värde, 110 fucking spänn för biljett. När vi åkt en kort bit fick jag känslan av att vi åkte åt fel håll, och råkade samtidigt se att det på en lapp framme i förarområdet stod "Arlanda". Jag gick fram och frågade vart vi var på väg, och mycket riktigt var det ju alltså helt fel buss, han hade inte förstått att jag skulle till Bromma (?). Snabbt av bussen nånstans strax efter LO-borgen (tror jag) och halvspringa tillbaka till Cityterminalen.
Nästa gick först kl 10, skulle ta 20 minuter och jag hade ingen aning om när incheckningen skulle stänga på Bromma. Tänk om det är kö? I väntan på bussen försökte jag förmå mannen i flygbusskassan att köpa tillbaka min nyss inköpta arlanda-biljett men han typ hånskrattade och menade på att "det var ju en bra historia, varför skulle du köpa biljett om du redan hade en?". Eh...för att chauffören sa att den inte fanns kanske? Totalt kalla handen, på ett ganska otrevligt sätt. Är det vanligt att folk med en biljett till Arlanda (köpt mindre än 15 min tidigare) brukar åka (i ljusets fart eller nåt) till Arlanda och sen komma åter för att försöka lura till sig pengarna tillbaka?

Full av flygångest, pappabilder och ledsen över det otrevliga bemötandet ringde jag tårig och eländig till Mattias för support. Jag hatar att bli ledsen offentligt. Men det var lite mycket i huvudet på en gång. Struntar väl egentligen i både pengar och gubben, men det välde som över lite. Skulle gissa att bilden av pappa skapade det här mer än det andra, men jag blev ändå arg över att jag lyckas bli så satans svag ibland. Arg, ledsen och stressad; folk måste trott jag var galen eller nåt.

På Bromma var det lugnt iaf, jag fick checka in utan problem i Brysselkön istället, och kom i god till innan ombordstigningen började. Själva flygresan var väl ingen picknick, men det gick faktiskt ganska bra trots allt. Ganska lite turbulens. Gillar nog Malmö Aviation-planen bäst. De känns som bulliga och trygga på nåt sätt. Oavsett var det otroligt skönt att mötas av Mattias på flygplatsen och få lov att åka hem och gosa katt.

Nu ska jag varva ner och försöka få en lite bättre eftermiddag.

2 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Tips: Ta tunnelbanan till Alvik och sedan buss 110. Kostar 2 hack på förköpsremsan. Bussen stannar vid flygplatsen. Tar ca en kvart från Alvik.

Sara sa...

Tack!! =)