fredag, september 05, 2008

Att trilla av sin höga häst

Fick ett tips att läsa en krönika som i stort går ut på att den kvinnliga skribenten vid sin första graviditet som 23-åring träffade på en äldre kvinna som var nedlåtande om hennes chanser att hålla ihop sin blivande familj på sikt.

"För visst var hon bitter. Så måste det ha varit. Varför vill man annars förstöra för en ung människa som mår bra och är lycklig?
'Vänta du bara och se', sa kollegan. 'Det är inte lätt att hålla ihop', sa kollegan."

Att hon blev ledsen över det är inte så konstigt och nu vill hon antagligen visa att kollegan hade fel genom att berätta att hon är inne på sin tredje graviditet med samme man (får man anta). Sure, jag köper det, ingen har väl rätt att säga till någon annan att ens lycka är dömd att gå åt helvete. Jag hade nog också blivit pissed.

Men, sen läste jag hennes lilla plus- och minuslista uppe i hörnet. Under plus står:

"Såssarna vill kvotera föräldraledigheten. Äntligen. Synd bara att förslaget har lika stor chans att överleva som Bristol Palins förhållande."

Jaha? Hur var det nu med bitterhet och andras rätt att döma ut yngre människors framtida lycka? Eller finns det en magisk åldersgräns (igen) för när lyckan blir beständig? Nu tror väl inte jag heller att Palin dy kommer att fira guldbröllop med sin hockeyspelare, men erkänn att hela krönikan lite föll in i "mina barn och andras ungar"-fällan i och med plusrutan? Humor.

1 kommentar:

Bloggerskan sa...

Malin Wollin är inte alltid så konsekvent i sina krönikor. Ena dagen kan hon ha en klockren analys, nästa säger hon emot sig själv.

Och som 23-åring hade hon säkert dissat en 17-årig gravid kompis.