tisdag, september 23, 2008

Dagens film- och tv-tips

Lite film kanske? Jag har sett ett par sedan sist. Av någon anledning har jag brutit med min tidigare trend att undvika dramafilmer för att jag inte orkar bli känslosam, och det har faktiskt gått rätt bra. Det är ju lite annorlunda än att se simpla haha-filmer med billiga poänger.

Först ut var The Savages, en film om hur ett par syskon (underbara Laura Linney och Philip Seymour Hoffman) får ta hand om sin demente aggressiva far när dennes partner avlider. Det är en ganska stillsam film, med inte så mycket intrig alls. Men den är vackert gjord, fina bilder och mycket bildspråk som i vart fall jag tog till mig av. Den ger säkert många mycket att tänka på. Skådespeleriet håller upp hela filmen, de är helt enkelt väldigt bra. Hoffman har iaf jag mest sett i småsnuskiga roller tidigare, men han besitter en stor talang. 8/10.

Den andra dramafilmen var The Girl in the Park med Sigourney Weaver och Kate Bosworth. Den sistnämnda brukar inte impa på mig, men när man får spela mot Weaver; vem kan vara dålig? En liten flicka försvinner från sin mamma (Weaver) i en lekpark, och man får följa familjen när den samlas 16 år senare då sonen/brodern ska gifta sig och väntar sitt första barn. Mamman kommer tillbaka till NY för första gången på länge och sökandet efter dottern tycks fortsätta. Det är också en ganska långsam film, men samtidigt händer det en väldig massa saker samtidigt. Många relationer som sakta ska lappas ihop. Låter trist kanske, men jag gillade det osagda i filmen. Det komplexa. 7/10.

Ikväll visas Mamma, pappa, barn med bl.a Torkel Pettersson och Maria Bonnevie på svt kl 21.30. Jag såg den för ett par år sedan och tyckte nog att den var mer plågsam än rolig faktiskt. Sårande mer än dråplig. Men inte dålig. En halvtimme före börjar Phone Booth på 6:an som jag nog skulle välja istället trots allt. Den är ingen toppfilm heller, men helt okej. Med Colin Farrel och Forest Whitaker.

Men jag byter nog till kanal 9 och Top Gear vid tio oavsett...

Inga kommentarer: