onsdag, maj 07, 2008

Dagsutveckling och busskrångel

Måndag: hysteriskt jobbiga dagen då det kändes som att jag föll platt genom golv och tio meter ner i jorden, och dessutom lyckades kollidera lite olyckligt med en utarbetad vän på vägen.

Tisdag: istället väldigt trevlig dag då Fanny fyllde 30år (till synes helt utan ångest) och vi firade det samt att vi alla överlevt och genomfört kongressen på ett bra sätt med lite partaj i Annas kvarterslokal. Mycket trevligt. Vi grillade, åt pastasallad och pesto och firade med tårta och punch efteråt och pratade en massa skräp hela kvällen. Inte ett enda kort tog jag trots att kameran stod i hörnet, jag glömde helt enkelt bort det. Men det var en bra kväll, precis vad jag behövde.

Onsdag: idag har jag varit hos Anna igen. Primärt för att hämta igen bilen som jag lämnade igår, men även för att passa på att prata en massa, äta rester från igår och dricka te. Väldigt trevligt och minst lika behövligt som gårdagen. Jag har ett stort behov av att umgås just nu, komma på andra tankar och inte känna mig ensam och grubbla en massa. Känns som att det var länge sen jag var social på det viset, och det var bra att ta igen lite.

Jag har också surat lite över den lokala kollektivtrafiken idag. Jag åker väldigt sällan buss, oftast och hellre tar jag mig kortare sträckor genom att gå. Jag gillar det bättre. Men ut till Tomtebo är det väl en dryg mil gissningsvis så jag skulle ta bussen. Då måste man byta på Vasaplan i centrum och tydligen finns inget organiserat med bussturerna i den här stan som jag blev van vid i Örebro. Här inväntas det inte tills alla bussar kommit utan de bara kör. Så med kanske 7-8 sekunders marginal missade jag bussen mot Tomtebo. Och då ska man inte tro att nästa går om 5-10 minuter utan snarare om 25 minuter... Så allt som allt tog det mig en timme (58 minuter, för att vara exakt) att åka hemmifrån till Anna. Hade jag cyklat hade jag säkerligen klarat det på halva tiden och med bilen hem (trots mindre rusningstid) tog det knappt en kvart... Och var billigare än bussen dessutom. Så ska vi få bukt med miljöproblematiken så måste sånt där krångel bort, gissar jag. Tänk att det ska vara så trögt.

Inga kommentarer: