fredag, maj 09, 2008

Film- och tidningstips

Jo, på tal om film så fick jag med mig den kanske bästa gratistidningen ever när jag var på Hemmakväll i förra veckan. En tjock tidning, full med goda tips och artiklar om nya och nygamla dvd-filmer och skådisar. Mycket bra, med enda nackdelen att jag nu har en nästan oändlig lista över filmer jag gärna vill se. Jag kan rekommendera er ett besök på Hemmakväll om så bara för att greppa ert eget exemplar. Sen att Hemmakväll är ett exempel på ett lyckat hyrfilmskoncept och en väldigt stor bank av gamla goda (och "ogoda" såklart) filmer är ju ingen nackdel.

När vi var där, det var Mattias, hans systerdotter Veronica och jag, så fick vi med oss två filmer hem. Den ena sas vara bra och den andra var riktigt kass. Den som sas vara bra var Number 23 med bl.a Jim Carrey. En thriller med psykologiska inslag, om jag förstod det rätt. Jag toksomnade dessvärre när vi såg den, eller ja, redan framför förtexterna faktiskt. Inte för att den var dålig utan för att jag var helt slut, kanske jag ska tillägga. De andra verkade tycka den var bra så jag får väl se den vid ett senare tillfälle. Trots 7 dagars hyra har jag inte haft tid att göra det än, busy week.

Den riktigt kassa var Captivity med Elisha Cutbert (från bla. 24). Och hon imponerar dessvärre inte. Filmen hade kunnat vara ett bra alternativ till Saw-serien men de lyckas verkligen inte. Alldeles för många logiska vurpor som blir så uppenbara och nästan pinsamma och så sterotypa personlighetsskildringar att det blir råtrist.
Om du skulle bli kidnappad och inlåst i ett rum av en okänd person som uppenbarligen filmar och övervakar rummet hela tiden, skulle du då verkligen, modell eller inte, ställa dig och klä av dig naken när ett nytt ombyte kläder erbjuds dig? Och när du sen upptäcker en manlig fånge i ett rum bredvid med samma övervakning, skulle du då skynda dig att ha svettigt sex med denne typ det första du gör när dörrarna mellan er öppnas? Nja, antagligen inte. Men sån var den här filmen. Kort sagt; se den inte. 3/10 i betyg av mig.

Jag har också sett Wedding crashers en sömnlös kväll/natt. Den var naturligtvis bättre än ovan nämnda film, men så hysteriskt rolig var den inte. Antagligen blev den sämre i mina ögon för att min anti-favorit Will Farrell hade en av sina vanliga (om än liten den här gången) snuskgubbe-roller i filmen. Annars var den ok, lite underhållande stundvis iaf. Vince Vaughn gjorde sin kanske bästa roll hittills och Owen Wilson var hyfsad iaf. Den får 5/10 av mig. Ett lite för pluttigt slut tar ner betyget ett snäpp.

Inga kommentarer: