lördag, maj 10, 2008

Filmblogg igen

Lördag kväll och jag sitter fortfarande själv lite småsorglig i min varma lägenhet. Har varit ute på en promenad visserligen, men det kan man ju inte vara hela dagen. Lite halvtrist, får erkännas. Hade hoppats att någon velat besöka en uteservering en stund ikväll, men alla tycks upptagna. Det är jobb, konstutställningar, skytte (?) eller "jag drack igår" som gäller tydligen. Typiskt när jag väl är ledig en solig helg som denna. Jaja.

Såg att de visar en del bra film på tv ikväll. Bäst, och nästan måste-se-film är (speciellt om ni som jag har en förkärlek till Mini Coopers) The Italian job med bl.a Charlize Theron, Mark Wahlberg och alltid braige Edward Norton i rollerna. En snabb, snygg film i samma anda som Ocean's-filmerna där man håller på the bad guys. (Och en remake precis som Ocean's 12.) Gentlemannatjyvar med en kool kvinna i förarsätet. Me like! 8 eller 9/10. På tv4 vid halv tio ikväll. Inte missa.

My best friends wedding kan man missa om man inte är överförtjust i precis allt som Julia Roberts och Cameron Diaz gjort. Däremot är The talented Mr Ripley helt klart sevärd. Likaså Rock star som visas på 3:an ikväll. En av de filmer som Jennifer Aniston visar sin bästa sida i faktiskt. Får jag välja av kvällens tv-filmer blir det dock utan tvekan The Italian job (jag kan nog även tänka mig att se den så totaltsågade svenska Tre solar som 3:an visar inatt).

På tal om Jennifer Aniston så såg jag en ganska bra film med henne inatt när jag inte kunde sova. Rumor has it hette den och var nog inte riktigt vad jag hade förväntat mig. Den bygger på intrigen i boken (och filmen) The Graduate (Mandomsprovet, på svenska) från "det ljuva 60-talet" och cirkulerar kring vad, eller snarare vilka, som egentligen var inspirationen till boken. Ganska kul faktiskt. Aniston gjorde inte någon superroll, den lysande stjärnan var helt klart Shirley MacLaine. Men 7/10 tror jag att den får. Ovanligt högt för en romkom kanske, men den stack ut lite.

Den här bloggen blir bara mer och mer blandad... Allt från privat elände till politik och filmrecensioner, vart ska det sluta? =)

Inga kommentarer: