måndag, maj 12, 2008

It's all made of plastic!

Helgen är över och jag funderade idag över varför det alltid känns som att alla dagar är likadana. Kanske kommer det med jobbet, att jag jobbar så mycket helg och därmed är ledig i veckorna titt som tätt. Eller kanske att jag så sällan gör något särskilt då det väl kommer en ledig helg. Jag kan inte direkt beskyllas för att vara en "party-girl" och inte heller något socialt vilddjur som har fler vänner än hon hinner träffa. Jag är nöjd med det på ett sätt, men samtidigt vore det kul med lite brutna rutiner ibland. Just idag funderar jag över om jag befinner mig mitt emellan två sociala skeden i livet. Frågan är bara vad nästa sociala skede är?

Jaja, nog flummat. Idag är det dags att gå tillbaka till jobbet igen. Jag har sovit alldeles för länge på förmiddagen idag så det ska nog inte bli några problem. Resten av dagen har jag spenderat alldeles för stor del av med att titta igenom gamla Sex and the city-avsnitt (på tal om ett liv jag inte lever, utan att vara alltför ledsen för det) samt jagat hönsnät till balkongen i diverse butiker. Jag tänkte att jag i vart fall borde kolla vad priset skulle landa på och jag kanske ska kunna ro hem en liten friluftsplats till kissetjejerna den här månaden. Möblera balkongen får dock vänta.

Jag upptäckte idag att samma upplevelse som mötte mig i butikerna inför julen fanns att finna inför sommaren, tydligen. Plast, plast och åter plast! Du kan verkligen fylla din trädgård med plast om du så vill. Allt ska vara i plast. Imponerande, nästan. Och du behöver inte ens ha en trädgård. Jag skulle kunna göra mig en helt egen liten låtsasträdgård direkt på min balkong, om jag så önskade. Med plastgräst plastväxter, plastverktyg och plastlådor. Underbart. Kunde inte låta bli att sakna rabatterna, örtlandet och trädgårdslådorna i Ratan lite. Det finns knappt något mer brain-rensande än att ligga på knä vid rabatterna och lyssna på gamla radioprogram i ipoden.

Inga kommentarer: