onsdag, mars 28, 2007

Retreat Oskarshamn II

Det blev ingen tripp till lillebror. Och troligen blir det jag som får ta kritik från andra syskon för det trots att jag faktiskt gjorde vad jag kunde för att ro i hamn det. Mitt förslag innebar bussresa på 2x2 timmar och gav drygt 4 timmar till umgänge; för lite enligt lillebror. Han föreslog en variant som skulle innebära 3,5x2 timmar bussresa och några timmar extra umgänge, men jag kände helt enkelt inte för det alternativet. 7 timmar buss när jag redan rest och kommer att resa en massa, plus att alternativet innebar att jag skulle behöva åka från den här lägenheten före sex på morgonen... Hallå... Känns ju trist nu, men det fick väl bli så då.

På tal om resa så har jag bokat hemfärd nu. 1676:- fattigare och med en resa från 06.20 till 20.00 (plus taxi på morgonen) på fredag inplanerad. Gott. Det skumma var att det var dyrare att resa i andra klass mellan Oskarshamn och Stockholm än i första klass. Den biljetten (samma tid och allt) kostade mer än 100 spänn mindre. Skumt.
Det som upprör är att det är så dyrt att åka tåg! Vad är det för fel? Vad är det som kostar så mkt med tåg jämfört med flyg eller buss? Bussen mellan Sthlm och Umeå kostar 370:- medan tåget går på nästan 1100:-. Tyvärr passade inte förbindelserna härifrån med bussen. Och flyg från Sthlm till Umeå den dagen gick på från 550:-. Och då snackar vi restid på en knapp timme. Mycket märkligt.

Jaja. Annars idag har det känts nästan lite somrigt stundtals. Fint väder, blå himmel, folk solandes på parkbänkar etc Okej, jag sov bort halva förmiddagen, men sen har jag långpromenerat med ipoden i mina docs så att jag nu har tre snygga blåsor under fötterna... Jag har bara vinterjacka med mig (känns helt rätt med min packning nu; täckjacka, vantar, halsduk och mössa....) så jag fick utforska herr Joakims garderob och stjäla en hood av honom. Färglada Sara var ute på promenad. Svarta docs, illröda jeans (som enligt Joakim med tydlighet manifesterar min 30-årskris...), babyblå hood, svart halsduk och beige väska. Är inte det vår så säg...

Det är en hyfsat vacker och mysig stad det här, även om den är nästan liten för min smak. Gillar kullerstenarna, den gamla stadskärnan och hamnen (där man till min stora förtjusning kan få se stora båtar eller tom Gotlandsfärjan om man har tur!). Lite som ett Örebro i miniatyr, bortsett hamnen. Gillar de små lite gammeldags butikerna. Imorgon kanske är fotodag om jag ids. Har mer eller mindre tvingat Joakim att utnyttja sin flex hela dagen då jag börjar bli lite mätt på min ensamhet nu. Den är bra till en viss gräns, men nu är jag sugen på lite umgänge igen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

klart man får blåsor om man har ipoden i docsen när man promenerar...

Sara sa...

Hehe, skönt syftningsfel... =) Det bjuder jag på.