lördag, mars 31, 2007

Reseblogg III, Stockholm-Sundsvall

12.30 Puh! Sicken stress som alltid liksom väller över mig på Sthlm C. Bara att hitta ngt ställe att sitta ner och äta på var ett mindre projekt. Det är tydligen inte tänkt att man ska sitta. Blev ett par slices på Pizza Hut, fick sätta mig hos en man som såg snäll ut (som även han verkade passa i 1 klass) och äta. Försökte förgäves hitta en postlåda de sista minuterna, och inte heller kunde jag hitta någonstans att köpa take-away-te (affärsidé?).
Nu har jag satt mig på ett mer igenkännbart X2000. Måste ha te.

12.35 Är det inte märkligt, men efter bara en dryg timme på centralen är jag helt grådaskig om händerna. Uääk. Hoppas vattenkranen inte är lika magisk här.

12.51 Betalade mitt te och min Loka citron med en massa mynt jag samlat på mig (dålig idé med plånbok utan myntfack). -Åh, varma pengar! sa han i kassan med ett leende... Kön hade varit lång.

12.53 Framför mig sitter en pappa med sin knappt (?) ett år gamla son. Sonen har nu gjort blöta brrrr-ljud i pappans mobil med sin mamma på andra sidan tråden i säkert flera minuter. Money well spent.

13.50 Vet inte riktigt vart vi är nu, strax före Gävle tror jag. Har sovit en stund. Vi åker tydligen förbi ngn fabrik för det luktar obeskrivligt surt i hela tåget. Passar på att ta av mig gympaskorna...

14.45 Nu börjar folk prata norrländska igen. Korta, avhuggna meningar. Känns lite hemma.
Läser Martina Haags "Hemma hos Martina" som jag köpte i Pocket Shop på centralen. Börjar så smått önska att jag inte reste ensam längre..
Nu luktar det snus.

15.44 Snart byts det bekväma tåget mot buss igen de sista fyra timmarna. Hade varit skönt att vara hemma nu.

Inga kommentarer: