lördag, mars 31, 2007

Reseblogg IV, Sundsvall-Umeå

16.57 Härnösand. Här bor Emma. Och lillasyster och mamma. Jag har inte lyckats posta kortet till lillasyster än. Hittade ingen postlåda på stationen i Sundsvall heller.
Det är snö här. Lite. Det var ingen i Sundsvall nästan, men ganska mycket i Hudik. Borde vara tvärtom.

17.41 Passerade just platsen där Mattias och jag (och tre utjamade katter) stannade bil och släp mitt i natten i hysterisk Ronja-dimma för att sova ngn timme. Det var när vi körde mitt flyttlass från Örebro. Nästan exakt för tre år sedan. Kanske t.om exakt. Minns inte.

17.43 Har läst ut Martina-boken. Den var skojig. Inte haha-skojig som det stod bakpå, men underhållande.
Det är kallt, blåser på mig trots att jag stängt av fläkten ovanför. Orkar inte spänna loss mig och balansera mig upp och plocka fram jackan.

17.50 Tristess=analysera. Tror att jag pratade för mycket jobb igår. Känns som att jag alltid pratar om (=gnäller om) mitt jobb. Tänker att alla andra borde uppskatta sina halvbra/bra jobb mer då. Men så funkar det ju inte. Om jag någon gång får ett annat jobb ska jag alltid vara tacksam så länge jag inte hatar det! Fast så funkar det ju inte heller.

18.00 Det sitter tre överkoola tonåringar snett bakom mig. Kepsar, gigantiska snusar och så låter de alla tre som bonniga norrlänningar á la Job Andersson, folklivsfanatikern, fast med skum målbrottsröst. Scary.

18.45 Lämnade Övik (och killarna som nämndes ovan) för en stund sedan. Lite konstigt att inte chauffören säger till om bältet. Nästan ingen tycks använda det. Onödigt.

18.46 Okej, jag har blivit tant.

19.28 Lyssnar på P3 dokumentär om Svartenbrant i i-podden. Varför envisas med att byta namn så ofta när de ändå avslöjas direkt i media? Vad är syftet? Flest alias när han/hon dör vinner?

19.52 Strax framme i Umeå. Hoppas att man blir mött med ett leende. Och en del mjau-uppståndelse senare.

21.15 Kom nyss hem. Blev mött med ett blygt leende iaf. Vi gick direkt och åt på Frasses, även om jag känner mig mer än mätt på snabbmat nu. Skulle också köra via Mattias föräldrar och hämta släpvagnen med pellets. Kom hem vid 21 till ett kallt men till hälften nystädat (!!) hus med tre katter som var lite uppjagade när jag kom. Sen visade det sig att de inte fått mat sedan tidig morgon, så det kan likväl ha varit det. Jag var då ointressant när maten väl kom fram...

Inga kommentarer: