torsdag, mars 29, 2007

Farväl Oskarshamn

Vad man inte har lust att kliva in i en taxi kl 06.00 imorgon bitti... Eller att sitta på blandade tåg och bussar till kl 20.00 imorgon kväll. Tyckte först att det kändes jobbigt med totalt4 byten, men det kan nog liva upp dagen lite och göra det lite mer uthärdligt. Det enda riktigt långa uppehållet är dessutom på 1h 15 minuter på Sthlm station, så det är rätt bra timat trots allt.

Idag har jag promenerat ännu mer. Känner mig lite halvseg i benen nu faktiskt. Det hettar lite skönt om kinderna, okänt om det skulle bero på vårsol (svårt att vara solkänsligare än Sara) eller om det är någon slags trötthet som slagit till.
Här finns inte mindre än tre olika gammeldags mys-godisaffärer, upptäckte jag idag. Ni vet såna där..hm...typ frukthörnan i Umeå(?). Gammal inredning, glasburkar, emaljskyltar etc. Mys, helt enkelt. Skumt att det kan gå runt med tre såna i den här lilla staden... Var i vart fall inne i den finaste av de tre och köpte finchoklad till pojken hemma.
Har även fått en liten sightseeing-tur på Oskarshamns folkhögskola där Joakim jobbar. Väldigt fina lokaler, kändes hyfsat trivsamt där. Kan dock förstå att det råder en del brist på utmaning och stimulans för honom där, men jag tror att jag har gjort mitt i peppingen för att få honom att söka annan sysselsättning till hösten.
Det bästa av allt idag var nog ändå när vi kom precis lagom ut från restaurangen (vi var och åt grekiskt med Sabina, arbetskamrat m.m till J) för att få se Gotlandsfärjan lägga till. Jag vet inte varför jag är så förtjust i stora båtar, men det är lite koolt att se rätt stora färjor vända som ingenting i en trång passage för att lägga till med aktern först. Vet inte varför. Vill köra själv-känsla uppstår... Stora båtar, ställverk och kranar tycks vara min grej...

Några bilder från långpromenaden igår (klicka inte på dem, jag har inte förminskat dem alls ännu..):


Känns både skönt och lite vemodigt att fara hem imorgon. Man saknar hemmet och dess invånare, samtidigt som det inte lockar att åka till jobbet lördag kväll. Lite synd att man inte har alla sina goda vänner inom räckhåll jämt heller. Men sånt är det.

Inga kommentarer: