lördag, mars 31, 2007

Reseblogg I, Oskarshamn-Linköping

Jepp, jag tänker såhär i efterhand tråka er med alla de anteckningar jag förde under min 15 timmar långa resa igår från Oskarshamn hem till Ratan. Det var en ganska trivsam resa trots allt, även om den blev rätt långtråkig mot slutet... Tror i vart fall att jag valde rätt ressätt after all.

05.24 Vaknar, sex minuter före klockan. Hyfsat nervös för att försova mig. Trött som gatan.

06.02 Taxin skulle varit här för två minuter sedan! Vad gör jag om den inte kommer?
Taxin kommer. Lämnar en sömndrucken Joakim i porten.

06.20 Buss till Berga. Läser en lokaltidning. Bl.a om en arbetskamrat till Joakim. Hon verkar lyrisk.

06.50 Fem minuter tills tåget ska gå. Kliver på Kustpilen (var är kusten??) och letar mig fram till min plats. Ska jag verkligen sätta mig i första klass? Känns konstigt. Breda, röda stolar, gott om benutrymme bakom en insynsskyddad dörr. Ja, jag har ju betalat för det.

07.01 Tåget avgår sex minuter för sent. På två timmar ska de väl kunna köra in det så det inte blir så stressigt vid nästa byte i Linköping?
Inbillar mig att konduktören tittar skeptiskt på mig innan hon ser min biljett.

07.24 Åh, Hultsfred! Koolt! Hade inte tänkt på att vi skulle passera här. Jag har åkt tåg mellan festivalplatsen och sttionen här. De tågen kan inte vara vare sig enkla eller roliga att köra...

07.32 Läser att i Nauru (ö-land i Söderhavet) är 80 procent av den vuxna befolkningen feta. 60 procent på Tonga och Samoa. Didn't know that. Orsaken sägs var en importerad köttätarkultur från USA (där motsv siffra är 30 procent).

07.36 Frukost: torr, kyld ostfralla med päronmer. Morgonteet dracks hos Joakim.

08.17 Har slumrat lite. Snart i Rimforsa. Börjar närma mig min ursprungs hemmatrakter.

08.18 Rimforsa, Första sällskapet i första klass. En man med Kvällsposten, svart dataväska och svarta läderhandskar. Så ska det nog va.

08.54 Linköping! Några få mil från hela min uppväxt.

Inga kommentarer: