lördag, mars 31, 2007

Reseblogg II, Linköping-Stockholm

09.10 My God vilket tåg! X2000 liknar tydligen numera något helt annat än vad jag varit van vid. Sicka tågmonster! Min plats (1 klass igen) är en trappa upp! Känns som om man kliver på en framtidsprototyp. Väldigt stelt och hårdplastigt, men ja..lite fräckt kanske. På skyltar på perrongen står det att det nya snabbtåget (detta?) kommer att köra Lnkp-Sthlm på 65 minuter framöver. Vi behöver fler tåg i Norrland.

09.15 Inser att tåget kommer att fortsätta till Arlanda efter Sthlm C. Alltså hade jag kunnat hinna med det billiga, snabba flyg som gick strax efter 12 i alla fall. Bummer. =)

09.20 Folk pratar skojigt här. Tänk att jag pratat så mina första 18 år.
Här sitter det riktigt 1 klass-folk. Bara män i pikétröja, kavaj och gubbjeans. Med mobilen upplagd framför sig på bordet.

09.24 Affärsman 1: -Fan, jag glömde laddaren (plockar upp mobilen från bordet). Affärsman 2: -Äh, köp en ny på Arlanda och sätt upp det på resekontot. A1: -Kan man göra så? A2: -Ja för fan!
Koola killar jag far med. De ska till Bangkok.

09.49 Allt är magiskt på det här tåget. Toaletten är magisk. Så magisk att jag inte ens får igång vattenkranen...

11.06 Passerade nyss Älvsjö. Här bodde Mia och jag på hotell på vår första festival-resa; Lollipop 1994. Hotell var ett krav från hennes föräldrar. Ett bra krav, kan jag tycka nu i efterhand. Undrar om min tidiga festivalupplevelse kommer att innebära att mina ev barn inte släpps iväg på festival vid knappa 16 års ålder? Skulle tro det...

11.15 Stockholm C. Måste leta upp något att äta, tror jag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle tro att festivaler får vänta till efter man kan gå på systemet och köpa ut spriten själv. Om jag får bestämma...

Sara sa...

Hehe, och det tror du att du får? Inte lätt det där... Tror att man kanske som tonåring ligger sämre till om man har föräldrar som själva åkt på språkresa, festivaler etc etc...

Sara sa...

Fast till mitt försvar måste jag säga att vi nog inte var så fulla just på Lollipop, det var nog andra rätt korkade (omedvetna) risker som vi satte oss i utan sprit... Och kanske lite med.. =)