fredag, mars 23, 2012

Att engagera sig eller inte

Imorgon äger Feministiskt Forum rum i Umeå på universitetet. Jättekul att det blivit något av det till sist! Jag hoppas att det blir välbesökt, själv har jag väl tänkt att gå, en del av dagen i vart fall, om jag inte helt fallerar vad gäller orken. Ska jag vara ärlig så är jag inte alls sugen just nu, men så är jag fatalt trött också efter en massiv jobbvecka. Så vad jag känner nu räknas som inte riktigt.

Jag försöker dock att inte göra det till något jag 'måste' gå på, det tar liksom det roliga ur det. Så jag låter det vara och känner efter imorgon när jag vaknar helt enkelt. Det är bara så lätt att det kommer tillbaka till just den där känslan av 'måste' som jag kände mot slutet av mitt tidigare ganska omfattande involverande i liknande sammanhang. Det är lite synd att jag är så 'allt-eller-inget' när det kommer till att engagera mig, det hade varit roligt att börja vara med lite på ett hörn någonstans igen. Men jag vet att jag inte funkar så dessvärre.

Jag saknar dock det där lite. Att hålla på med något utöver jobb och umgänge. Att göra något, om det så skulle vara ideellt arbete eller något annat. Det är ett litet hål i livet utan det (och ett litet dåligt samvete), men jag har inte riktigt kommit fram till vad jag vill fylla hålet med. Det vore väldigt skönt att hitta ett engagemang som inte innebar så mycket strid. Jag saknar t.ex. inte alls tiden då jag återkommande fick radera kommentarer här på bloggen som var hotfulla eller bara idiotiska och elaka för att jag stack ut mitt feministiska huvud. På ett sätt önskar jag att jag saknade det. Men lusten att göra något finns hela tiden i bakhuvudet och de politiska åsikterna är fortfarande starka så nån gång blir det väl något av det igen. Eller så blir det något helt annat.

Nu ska jag sluta svamla och gå och lägga mig tror jag. Imorgon är en annan dag.

Inga kommentarer: