tisdag, december 20, 2011

What's up with that?

Denna trötthet som kommer och går, vad är grejen? Ena stunden känner jag mig überpigg, för att i nästa helt tappa farten. Har varit ledig i flera dygn men släpar ändå med mig en trötthet som kräver tantlurande lite då och då. Som i sin tur gör att jag bara blir ännu tröttare på nåt vis. Ikväll har jag sovit bort halva kvällen i soffan medan M har instruerat lillsyrran hur hon ska bygga ihop sin födelsedagsdator (!). Skönt, men jag har haft svårt att vakna till ordentligt.

Kanske är det så att de här åren av ständig natt-tjänst börjar ta ut sin rätt lite. Har läst på om riskerna med nattarbete och utöver dubblad risk för hjärt- och kärlsjukdomar och bröstcancer verkar det som att någon form av kronisk trötthet nästan verkar 100%-ig efter några år. Det mesta verkar öka på efter fem år och jag har snart jobbat i åtta så... Jag gillar och trivs med att jobba natt på många sätt men i ärlighetens namn finns det få saker som lockar lika mycket som ett vanligt 'tråkigt' 7-16, mån-fre-jobb ibland.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Men 7-16 mån-fre är ju grejjen!! Som en robot blir man, som vaknar samma tid varje dag och somnar ungefär samma. Oavsett om man är på bio eller någon annanstans;-)

Sara sa...

Jag kan förstå att man kan ledsna på det väldigt rutinmässiga också, men efter ett antal år med obekväm, oregelbunden arbetstid vore det lite guld att få bli less på det ett tag :)

Men somna på bio? Aldrig! ;)

Unknown sa...

Ge det tio år till så ska du få se...;-)