fredag, september 16, 2011

Den som söker finner?

Alltså arghn på mig själv! Jag har spenderat större delen av förmiddagen till att leta efter mina gymnasiebetyg som tycks ha försvunnit i tomma intet. Jag var helt säker på att jag visste var de fanns, jag minns t.om. hur kuvertet ser ut som jag förvarar dem i. Men fanns de där? Nej. Inte heller på alla de andra sjuttielva ställena jag letat på. Däremot har jag hittat en massa annat bra och intressant som jag inte visste var jag gjort av efter förra flytten. T.ex hittade jag det där pappret med Sara-lämpliga yoga-övningar jag fick av instruktören men som snabbt försvann och glömdes bort. Och en hel hög med söta teckningar som lillsyrran gjort när hon var min miniskräpsyster och typ en dryg meter hög. Och ett laminerat bokmärke hon gjort med mitt namn på som nu fick byta plats med det tidigare köpta bokmärket.

Samtidigt trillade jag på en massa annat jag helst sluppit just idag som all dokumentation och blandade myndighetspapper i och med och efter pappas död. Gamla antecknade historier, tankar och dagböcker jag skrivit. Information och papper från psykiatrin. Osv. Saker som jag vill spara men inte längre se.

Jag hittade såklart också tusen saker som jag borde och kan kasta sedan länge. Som tre miljarder orangea kuvert. Eller triljoners Fi Umeå-saker som tycks finnas i varje skåp. Kastade jag dem nu? Nej. Syftet var inte att städa utan att hitta betygen, intalade jag mig själv och sköt in skräpet i lådorna igen. Bra där. Vad hände med den überorganiserade Sara? Jag har iofs aldrig varit lika bra på det hemma som på jobb (och där är jag fröken noga) men förra flytten lämnade en del att önska. Som jag sen inte tagit tag i. Hmpf.

Jag kanske måste leta vidare i förrådet, helt enkelt. Jag har ju inte behövt betygen på evigheter eftersom de finns elektroniskt i LADOK numera. Men se det hjälper ju inte just nu. Arghn, helt enkelt.

Inga kommentarer: