onsdag, december 01, 2010

Förhandsvisning av Svinalängorna

Hemma från filmen och jag har ont i hela kroppen. Jag spände mig under hela tiden och biostolen har aldrig känts så obekväm som ikväll. En riktigt bra film, bra angreppsätt och tolkning av boken. Sett ur ett perspektiv som i vart fall gav mig en känsla av hopp ibland. Andra tyckte inte det, hörde jag efteråt. Vissa tyckte att den var för svart. De missade ljuset. Eller så skapade jag det själv.

Redan en kort bit in i filmen insåg jag att min självanalys igår saknade en stor pusselbit; den här filmen. Att läsa boken var jobbigt och plågsamt och jag ville inte alls tycka om den. Att se filmen var nästan plågsammare, utan nödutgångar. Och jag tror att jag intensivt inte tänkt på boken sen jag fick biljetten i min hand. Men jag måste se den.

Boken och filmen är en berättelse om mångas liv. Ingens liv exakt, men många bitar ur många liv. Vissa bättre bitar, andra sämre. Allas berättelse har olika mörker och ljus. Det känns klyschigt att säga att det är en viktig film, men jag tycker det lite. Se den när den kommer ut på bio den 10 december.

Trailer:

Inga kommentarer: