måndag, september 08, 2008

En ständig påminnelse

Idag kom ett efterlängtat brev från AMF pension med anledning av pappas pensionsförsäkring. Brevet behöver jag för att kunna slutföra pappas bokföring med hans hemkommun och därmed också få dem att betala begravningen, men själva beskedet och resultatet känns det som att jag kunde vara utan. Kring den 20:e varje månad fram till mitten av 2013 ska jag (och mina småsyskon) få en påminnelse om min döda pappa i form av drygt 100 pengar insatta på mitt konto. Yippie. (100 pengar gånger fyra barn i fem år; jag hoppas att det inte var tänkt att han skulle leva på det?)

Jag hade en svag förhoppning om att en liten summa som åtminstone kunde täcka en del av alla resor ner skulle komma nu och så skulle jag vara klar med allt det här. Men inte. Jag ska ringa dem och se om det går att göra förändringar men av pappret att döma ser det ut som att det är såhär det ska vara. Det är inte pengarna, verkligen inte, jag hade inte förväntat mig något alls från början. Det är mest att jag inte har lust att ha den här månatliga påminnelsen i fem års tid. Måste jag det?

2 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Frågade kollegan i rummet bredvid som är pensionsexpert. Han säger att om det rör sig om återbetalningsskydd eller familjeskydd kan man få allt på ett bräde om det understiger ett halvt basbelopp. Dessvärre verkar denna summa överstiga detta med 1000 futtiga kronor... Om vi räknat rätt...

Men jag tycker du skall ringa och fråga!

Sara sa...

Hm, okej. Frågan är om syskonens summor räknas gemensamt eller separat? Separat understiger det ju utan problem ett halvt basbelopp. Får kolla upp det alltså. Tusen tack för tipset!