onsdag, november 22, 2017

Tvättbjörnen Noel

För ett tag sen började det dyka upp blöta kattleksaker lite här och var i huset. Och inte bara kattleksaker, strumpor också, stulna från tvättsträcket i badrummet. Jag tog för givet (av erfarenhet av finaste katten Rosa som var snabb att straffa när hon tyckte det inte passade sig) att någon av kattungarna fått ett kissa-inne-beteende och tvättade om strumpor och kastade leksaker. 

Jag luktade på dem men även om jag inte tyckte att de luktade kattkiss så utgick jag från det. Mitt luktsinne är så rackarns dåligt att jag oftast inte känner det.

Så upptäckte jag en dag hur vår ofta blöt-tassade kattunge Noel satt och plaskade i vattenskålen igen (ett beteende han haft sedan start i stort sett). Jag gick fram och såg att det låg en leksaksmus i skålen. DÅ gick poletten ner! Han tvättar ju saker i skålen. 


I helgen som gick for vi därför till Ikea för en idé som M fick när jag berättade för honom om min upptäckt. Så vi kom hem med en balja från nån förvaringsmöbel på barnavdelningen plus nån slags badleksak i flera delar som flyter. Först ställde vi det i köket men det var en dålig idé. Intresset spreds sig dessutom till syskonen så nu står den i badrummet. Och är väldigt poppis. Inte lika poppis dock när han kommer upp i sängen på kvällen alldeles kallblöt om tassar och haka...


Nu när jag håller på att kika på och jämföra djurförsäkringar måste jag alltså ta i beaktande att jag har (minst) en tvättbjörn bland katterna att försäkra... Min ofta så überkeliga klättermus Noel.

Inga kommentarer: