onsdag, november 08, 2017

Sändning


Arrangörerna av Psykeveckan fick ordning på tekniken och jag kunde sitta hemma framför datorn och se Sanna Lundells föredrag om med beroende live trots att jag gett bort biljetterna. Och jag är glad att jag kunde se det. Det är så mycket av hennes egen berättelse om sitt liv som skulle kunna vara ett plagiat av min.  Jag kände igen mycket och långt ifrån allt hon sa var nyheter för min del, men allt var värt att upprepas ändå. 

Jag har de senaste åren varit ganska öppen med min egen historia, åtminstone till stora delar, och tycker att jag sedan dess "träffat fler" som berättat om liknande erfarenheter (det är såklart inte fler, bara fler som berättar för att jag gör det). Jag tycker mig ha kommit långt i bearbetandet, självförståelsen och att ha vänt erfarenheten till en styrka, men Sanna Lundell är nog ändå ett steg före. Hon utstrålar i vart fall självsäkerhet och trygghet, och sa många klokskaper jag kommer att fundera över ett tag.

Viktigt och bra föredrag i all sin enkelhet. Jag vet flera som skulle ha behövt se det.

1 kommentar:

Unknown sa...

Ja, jag håller med. Var ju där och jag blev väldigt imponerad av hela föreläsningen. Vilken tydlighet och framför allt, vilket mod!! Klart värt!