måndag, november 27, 2017

Inredningsplaner

Och i vanlig ordning när M kommer hem så blir det tyst på bloggen. Jag får kanske jobba på det. Men det blir alltid så intensivt och vi umgås i princip all tid så det blir helt enkelt inte riktigt av att jag hinner sätta mig vid datorn en stund. Men jag tänker ofta "det här borde jag blogga", men sen blir det inte mer.

Hursom så har jag haft en alldeles bra helg. Vi har som sagt umgåtts och faktiskt fått en del saker gjorda. Kanske inte allt som jag, optimistiskt, tänkt kanske, men mycket ändå. Bland annat så hann vi påbörja en rensning och planering av källaren som varit ett fullständigt förrådskaos sedan M flyttade. Nu i och med att jag tänkt flytta ner skrivbordet som jag idag har i vardagsrummet så blev det anledning att rensa och flytta om lite så att det faktiskt ska finnas plats. Vi har tänkt riva träinnerväggarna för att sen istället måla direkt på betongen istället och det skulle kunna bli ett vinterprojekt om vi tar en bit i taget. 

Anledningen till att skrivbordet ska ner är att jag vill möblera om lite. Jag vet dock inte riktigt hur och försöker ta lite hjälp av mina kära familjemedlemmar. Hittills har det inte lett till en klar lösning men flera goda idéer. M la fram ett förslag om att kanske bygga en "inbyggd" bokhylla på den enda fullhöga väggen där också balkongdörren finns. Att bygga en bokhylla omkring den vore kanske inte så dumt? Jag har alltid gillat böcker och tycker att det är en vacker inredningsdetalj, även om jag tappat lite av själva läsningen det senaste. Men det kanske skulle hjälpa till lite? Sen måste det ju inte bara vara böcker i en bokhylla, det går ju att få till en snygg förvaring också.

Mer på inredningsfronten så hittade jag i helgen antagligen också ett par klädskåp som jag letat efter ett tag nu. Jag skulle vilja byta ut de trådbackar och klädställning som jag har som (öppen) garderob idag i sovrummet och istället ha ett par fina skåp. Det finns ett fantastiskt fint grönt skåp på ikea som har lite gammal känsla men det är 3 centimeter för brett. Skåpen måste nämligen få plats på var sida om skorstensmuren och dessutom inte vara högre än att de kommer in under snedtaken. Klurigt alltså. Men på ikeas barnavdelning dök jag plötsligt på dem. Vita, förvisso, men de var fina och jag tänker att det skulle gå att måla om dem när jag blir less på det vita, jag som gillar färg.

En del av kaoset idag
Så många nya planer efter helgen. Men det känns bra och lite framåt. Kanske vad jag behöver när den där lite rastlösa känslan dyker upp. Sen gäller det att hålla i tyglarna och ta en sak i taget förstås. Ta projektledarrollen hemma...

Hoppas ni inte halkat bort under helgen!

Inga kommentarer: