söndag, januari 12, 2014

Snö snö snö

Snön vill på riktigt inte ge sig. Idag var det dock dags att ge sig ut och försöka röja lite och se till att de stackars fåglarna (och ekorren som delar deras mat) hade mat så det räckte. Jag kom dock inte så långt:

Inifrån huset sett, när jag tryckt upp dörren ett par decimeter

Som tur var var det lätt snö så den gick
bra att skyffla bort med hjälp av kvasten
Jösses vad med snö det kommit! Inte riktigt så att det känns tillräckligt med de 20-30 cm som det stod i väderrapporten att det skulle ha kommit. Men så kan det förstås vara så att det blåst åt vårt håll så att vi fått mer än vad som fallit. Men faller gör det alltjämt, det har inte gett upp sedan i fredags. 

Vår mazda såg mer ut som en bubbla :)
 Eftersom låtsasmaken åter vänt tok på dygnet så fick jag lov att skotta själv idag. Jag hade ingen lust att vänta tills solen gått ner igen. Men det gick bra. Så länge jag kan använda mig av släden så tror jag inte det går så hårt på ryggen. Att skotta med skyffel däremot är inte alldeles bra. Men det blev inte så mycket av det. Och som sagt; ganska lätt och luftig snö var det. Men det tog en stund.

Nu ser vi åtminstone inte de gamla
trasiga utemöblerna till lillstugan som vi
skulle kört iväg före vintern...
Innan jag skottat fram bron, trappan, bilen/uppfarten och gjort en gång bort till vedboden så ökade vinden igen och det kändes som att snöandet tilltog. Nu viner det om husknuten igen så frågan är hur det ser ut imorgon bitti när det är dags att fara till jobbet. Idag skippade jag dock den planerade trippen in till stan, jag fegade ur lite.

Det är väldigt skönt med lite snö äntligen, hellre det än mörkret och vätan, men det hade ju inte behövt komma riktigt såhär mycket. Nu tror jag att det räcker...

Inga kommentarer: